Лектор: магистър фармацевт Мариана Енева, ръководител на вътреболнична аптека в болница „Надежда“
 

14-я семинар, част от проекта за повишаване качеството на живот на жените с рак на гърдата, беше на тема „Здравословно хранене и рак“, с лектор магистър фармацевт Мариана Енева, ръководител на вътреболнична аптека в болница „Надежда“.
Тук Ви представяме записа от лекцията и срещата с пациенти.

Проектът за подобряване на качеството на живот при пациенти с рак на гърдата на БАМО и болница „Надежда“ предлага безплатни срещи между пациенти и водещи специалисти от различни медицински направления под формата на тематични семинари, групови дискусии и практики. В тях се говори за това как да се преодолеят десетките странични ефекти, които предизвиква химио- и хормонотерапията – лимфедем, нарушен хормонален и метаболитен баланс, изтънели кости, проблеми с кожата, мускулите, стомаха, черния дроб, проблеми в интимната област, отделителната система, зрението, психиката и др.

Тематични семинари под формата на групови срещи с дискусии и практики ще се провеждат два пъти месечно, на живо, от 15:00 часа, в МБАЛ „Надежда“.
Записването става на телефон 0885558554 между 13:30 и 17:00 часа, на място в клиниката по Медицинска онкология или онлайн тук.

Ако нямате възможност за присъствие на живо, можете да задавате предварително до сряда своите въпроси на e-mail: mbal@nadezhda.bg.

Записите от всеки семинар можете да видите тук.

Този проект се реализира в МБАЛ „Надежда“ от БАМО с подкрепата на Merck, Teva, Ewopharma, Astellas и „Интер Бизнес 91“ ЕООД.

Българска Асоциация по Медицинска Онкология